Yüz Masaj Aleti Nasıl Seçilir, Nasıl Kullanılır?

yüz masaj aletleri

Gece uyumadan önce makyaj kalıntılarını çıkarmak veya yüzünüzü yıkamak ne kadar önemliyse yüz bakımı için masajı uygulamaları da o kadar önem taşıyor. Yüz, boyun ve omuz bölgenizdeki kasları gevşetmek ve bakım ürünleriyle cildinizi şımartmak için kendi başınıza uygulayabileceğiniz bir yol arıyorsanız, her biri farklı faydalar sunan çeşitli yüz masaj aleti ürünleri bulunuyor. Şimdi gelin, yüz masaj aleti nasıl seçilir ve kullanımı sırasında nelere dikkat edilir gibi soruları cevaplayalım.

Yüz Masaj Aleti Çeşitleri Nelerdir?

Söz konusu yüz masajı olduğunda hem profesyoneller hem de bakımını kendi yapanlar tarafından tercih edilen çok sayıda masaj aleti bulunuyor. Yüz masaj aleti seçiminde kararsızlık yaşıyorsanız, en popüler seçeneklerin faydalarını ve kullanım şekillerini sizin için listeledik. 

dermaroller

Dermaroller Yüz Masaj Aleti

Çalışma prensibi ve etkileriyle diğer yüz masaj cihazı çeşitlerinden ayrılan dermaroller ürünleri, mikro iğnelerle cildin üst tabakasında küçük delikler açıyor. Bu küçük iğneleme işlemi cilt görünümünü iyileştirmeye yarayan kolajen ve elastin üretimini teşvik ediyor. Dermaroller yüz masaj aleti çeşitleri aynı zamanda cilt bakımı ürünlerinin daha etkili bir şekilde emilmesine yardımcı oluyor.

Dermaroller Yüz Masaj Aleti Faydaları Nelerdir?

  • Fiziksel yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı oluyor.
  • Cilt hücrelerinin dönüşümünü teşvik ediyor.
  • Yüzey katmanlarının yenilenmesini sağlayarak hiperpigmentasyon yaşayanlar için harikalar yaratıyor.

Dermaroller Yüz Masaj Aleti Nasıl Kullanılır?

  • Öncelikle cildinizde delikler açacak olan dermaroller aletinin steril olması gerekiyor. Sahip olduğunuz ürünün temizleme talimatlarına uygun olarak iyice dezenfekte etmelisiniz.
  • Aynı şekilde yüzünüzü pH dengeli bir cilt temizleyici ile arındırmalısınız.
  • Alın, yanak, burun veya çene bölgelerinden birini seçerek masaj aletini cildinize 90 derece dik açıyla uygulayın. Göz çukurunun hassas bölgelerinde kullanmaktan kaçının. 
  • Tek bir bölgeye 6 ila 8 kez uygulamalısınız, aksi takdirde cildinize zarar verebilirsiniz.
  • Uygulama sonrasında serum, yaşlanma karşıtı nemlendirici ve losyon gibi yüz bakımı ürünleri kullanarak cilt görünümünüzü iyileştirebilirsiniz.
  • Dermaroller yüz masajından önce A ve C vitamini takviyeleri alarak kolajen üretimini artırabilirsiniz. 
Jade Face Roller

Jade Face Roller – Yeşim Taşı Yüz Masaj Aleti

Çin kökenli bir cilt bakım ürünü olan yeşim taşlı yüz masaj aleti genellikle yanak, çene ve alın bölgelerinde kullanılıyor. Yeşim taşı yüz masaj aleti kullananlar bu silindirik formlu ürünün faydalarını cilt üzerinde yuvarlayarak deneyimliyor. 

Face Roller Yüz Masaj Taşı Faydaları Nelerdir?

  • Kan Dolaşımı: Face roller masaj aleti ile masaj yapmak yüz ve boyun bölgelerinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı oluyor. Bu da cilt hücrelerine daha fazla oksijen gitmesine ve dolayısıyla cilt dokusunu iyileştirmeye katkı sağlıyor. 2018 yılında Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre sadece 5 dakikalık face roller yüz masaj taşı kullanımı kan akışını hızlandırmaya yetiyor.
  • Cilt ve Kas Tonu: Yüzdeki cilt yapısı dakikada binlerce kez titriyor ve cildin bu hareketi sıkılaşma için bol miktarda uyarı sağlıyor. Face roller masaj aleti ise cildin genel elastikiyetini artırarak boyun, göz ve alın çevresindeki yüz kaslarının konturunu iyileştirmeye yardımcı oluyor.
  • Vücut Toksinleri: Yüz masaj taşının kan akışını artıran etkisi vücudun lenfatik sisteminin toksinleri uzaklaştırmasına da katkı sunuyor.

Face Roller Yüz Masaj Aleti Nasıl Kullanılır?

  • Bol miktarda kaygan bir yüz bakımı yağı, serum veya nemlendirici uygulayın. Yağlama yapmadığınız takdirde face roller cildinizi çekerek kırışıklığa neden olabilir.
  • Masaj aletinden en iyi şekilde faydalanabilmek için bir ileri bir geri yapmak yerine aşağıdan yukarı doğru tek yönde yuvarlayın. Önce boyun bölgesinden başlayabilirsiniz.
  • Hafif baskı uygulayarak çene çizgisinden kulağa her iki taraftan yuvarlayın. Bu hareketi çeneden elmacık kemiğine kadar devam ettirebilirsiniz.
  • Alından şakaklara doğru sadece yukarı yönde yuvarlayın. Bu hareketi cildinizi gergin ve kırışıksız bir şekle getirmek için ellerinizle yaptığınız nazik çekme hareketlerine benzetebilirsiniz. 
  • Kaşlarınızın üzerinde yanlara doğru yatay bir şekilde yuvarlayın, bu özellikle baş ağrınız varsa rahatlatıcı olabilir.
  • En iyi sonuçlara ulaşmak için face roller yüz masaj taşını her gün kullanabilirsiniz.
gua sha masaj taşı

Gua Sha Doğal Masaj Taşı

Antik Çin’de alternatif bir terapi yöntemi olarak kullanılan gua sha masajı kullanımıyla popülaritesini her geçen gün artırıyor. Yassı şeklindeki doğal bir taştan oluşan Gua Sha yüz masaj taşı, geleneksel Çin şifa tekniklerini evine taşımak isteyenler için gözle görülür faydalar sunuyor.

Gua Sha Yüz Masaj Taşı Faydaları Nelerdir?

  • Topraklama Ritüeli: Gua Sha yüz masajının yavaş ve yumuşak dokunuşları vücudu rahatlatan parasempatik sinir sistemini harekete geçiriyor. Gua Sha yüz masaj taşı kullananlar zihinlerini sakinleştirerek duygusal sorunlarla başa çıkmayı öğreniyor. Gua Sha aynı zamanda bedendeki topraklanmayı atarak öz farkındalık gelişimine de katkıda bulunuyor.
  • Gerginliği Azaltma: Gua Sha yüz masajı yüz ve boyun bölgesindeki doğal gerginliği derin bir basınç etkisiyle azaltıyor. Bu gerilim salınımı sayesinde baş ağrısı şikayetlerinin yanı sıra yüzdeki hafif çizgiler de yavaşça kaybolmaya başlıyor.
  • Detoks Etkisi: Gua Sha organları birbirine bağlayan hem kan hem de yaşam gücü taşıyan meridyen kanallarındaki tıkanıklıkları gidermeye yarıyor. Vücudun genelinde bütünsel bir rahatlama sağlayan bu yüz masaj taşı lenfatik sistemi uyararak toksinlerin daha kolay atılması için detoks etkisi yapıyor. 
  • Cilt Parlaklığı: Kan dolaşımı yoksa, parlaklık da yok. Parıltılı bir cilt görünümü Gua Sha yüz masaj taşı mucizelerinin başında geliyor. serum ve nemlendirici ürünlerinin cilt tarafından emilimini hızlandıran bu masaj aleti aynı zamanda sivilceleri önleyen, cilt tıkanıklığını gideren ve iltihabı azaltan bir etki gösteriyor.

Gua Sha Yüz Masaj Taşı Nasıl Kullanılır?

  • Gua sha’yı yüz, vücut ve saç derisi üzerinde kullanabilirsiniz. Çıplak cilt üzerinde kullanmaktan kaçınmalı ve masaja başlamadan önce cildinizi bir nemlendirici veya yağ ile kayganlaştırmalısınız.
  • Gua sha yüz masaj aletini kavisli tarafı yüzünüze gelecek şekilde tutun ve boyun, çene ve ağız çevresinden başlayarak her bölgede üç ila beş kez nazikçe yukarı ve dışarı doğru kaydırın. İleri geri hareketler yerine her zaman sadece tek bir yönde kısa süreli hareketler yapın. 
  • Ardından, cildinizdeki gerginliği yatıştırmak ve şişkinliği gidermek için cilde, gözlerin altına veya kızarıklıkların üzerine düz bir şekilde bastırın. 

Derinlemesine Temizlik Yapan Yüz Masaj Aleti Önerileri

Cilt bakımında teknolojinin faydalarından istifade etmek istiyorsanız, temizlik ve masaj fonksiyonlarını bir arada sunan elektronik cihazları tercih edebilirsiniz. 

aprilla

Aprilla Yüz Temizleme ve Masaj Aleti

Temizlik ve masaj fonksiyonlarını bir arada sunan Aprilla yüz masaj aleti 6 farklı başlığı sayesinde cildi çeşitli etkilerle tanıştırıyor. Yumuşak, pürüzsüz ve aknelerden arınmış bir cilt görünüme kavuşmak istiyorsanız, 2 adet hız ayarına sahip ve pille çalışan bu pratik ürünü tercih edebilirsiniz. 

foreo

Foreo Luna 3 Yüz Temizleme ve Masaj Aleti

T-Sonic teknolojisiyle dakikada binlerce titreşim darbesi oluşturan Foreo Luna 3 masaj aleti ciltte biriken yağ, makyaj kalıntısı ve ölü deriyi temizliyor. Farklı güç seviyeleriyle cilt masajı fonksiyonu da sunan bu elektronik yüz temizleme aleti silikon temas noktalarıyla cildi okşayan bir etki yaratıyor.

eragon

Eragon Şarjlı Yüz Temizleme ve Masaj Aleti

Günlük kullanımla temiz ve eşitlenmiş bir cilt tonu yaratan Eragon yüz temizleme ve masaj aleti nazik titreşimleriyle deri altına bile etki ediyor. Kir, yağ ve sebum birikimini ortadan kaldırarak parıltılı bir cilt görünümüne kavuşmak için bu pratik yüz masaj aletinin faydalarını keşfedebilirsiniz. 

Güzelliğinizi ortaya çıkarmak için sadece temizlik bakımına değil, aynı zamanda yüz masajı uygulamalarına da ihtiyacınız var. Kompakt tasarımları sayesinde çantanızda bile taşıyabileceğiniz yüz masaj aletleriyle hem bedeninizdeki stresi atabilir hem de ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz.